EKOLOJİK, AKILLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER

Forcity
BAŞKANIN MESAJI
image

 

Değerli müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve kıymetli çalışanlarımız,

Kuruluşundan itibaren birçok ilke imza atarak, kalite ve dürüstlükten ödün vermeden Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında yerini alarak, yurtdışında birçok ülkede ülkemizi uzun yıllardır başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.

Günümüzde hızla değişen global rekabet koşulları, kökleri ne kadar geriye uzanırsa uzansın, şirketlere sürdürülebilir bir gelecek inşa edebilmeleri için sürekli yenilenme, teknoloji ve inovasyonun gücünden yararlanma ve hızlı adımlar atma zorunluluğu getirmektedir.

Forcity grubu, hiçbir zaman sadece ticari başarılar düşünmeyip, ülkemiz ve bütün dünya ülkeleri için sosyal ve çevresel sorumluluklarına da sahip çıkmaktadır. Kentsel sürdürülebilirlik olgusu, insanlığın günümüzde karşı karşıya kaldığı en zorlu ve acil çözüm üretilmesi gereken konulardan birisidir. Çünkü kentler, ekonomik ve sosyal gelişmelerin merkezi ve dünya nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı dolayısıyla da bu yüzden başlıca çevre sorunlarının kaynaklandığı mekanlardır
Sürdürülebilirliğin ekolojik, ekonomik ve sosyal boyutları prensipte eşit derecede önemli olmakla birlikte, kentlerde sürdürülebilirlik olgusunun ekolojik boyutu daha az incelenmektedir. Fakat bu durum son yıllarda hızla değişmeye başlamıştır.

Sürdürülebilirlik yolunda acilen yol alınması gerekmektedir çünkü nüfus kentlerde yoğunlaşmaktadır ve kentler öncelikle müdahale edilmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Yarının yaşanabilir ve sürdürülebilir kentleri canlıların hem biyolojik ihtiyaçlarının hem de sosyal gereksinimlerin karşılanmasını gerektirmektedir.

Yaşanabilir kent olgusu; kentsel tasarımda, ulaşımda, enerji ve su kullanımında sürdürülebilir çözümler, doğal kırsal ve kentsel çevre arasında bir denge oluşturmak gibi kriterleri içermektedir. Çevre ile kent ilişkisinde, sürdürülebilir kentler, doğal ve yapay mekânlarda çevre kalitesinin yükseltilmesi için tasarlanan kentler ile kurulabilecektir. Kentler birçok meselenin odak noktasını oluştururken, çevresel sorunların da yoğun olarak yaşandığı mekanlardır. Dolayısıyla sürdürülebilir kentleşme bağlamında çevre kalitesinin arttırılması, öncelikli konularımız arasında yer almaktadır.

Çözüm sürecinde üretilen en önemli yaklaşımlarımızdan birisi de ekolojik kentleşme yaklaşımıdır. Ekolojik kent, kentsel sürdürülebilirlik konusunda ortaya çıkmış yeni yaklaşımlardan bir tanesidir. Ekolojiyi, teknoloji ile entegre edilerek mekanlara yansıtmaktayız.

Yerleşime ilk defa açılacak kentsel bölgelerde, söz konusu ekolojik kentsel planlama yaklaşımının tam anlamıyla uygulanabilmesi daha kolay olmaktadır. Ekolojik kentleşme hedefi doğrultusunda kentsel altyapının hazırlanarak ve buna uygun binalar tesis edilerek bu bölgelerde Ekolojik yaşama geçilebilecektir. Mevcut kentsel yerleşimlerde ise bir yandan yerel halkı bilinçlendirerek kentin belirli bölgelerinde ekolojik kentsel dönüşüm projeleri sürdürülürken diğer yandan kentin tamamında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına uygun dönüşüm çalışmaları yapılabilmektedir.

Kentlerde atık yönetiminden başlayarak doğal kaynak kullanımına kadar uzanan geniş bir yelpazede doğa ile uyumlu politikalar geliştirmekteyiz.

Yarım yüzyılı aşan zamandan bu yana kurumsal yapımız ve otuz yılı aşkındır profesyonel yöneticilik tecrübemizle, bizlere emanet olan dünyamızı, ekolojik ve daha yaşanabilir bir dünya olarak gelecek nesillere bırakmak için bütün çalışanlarımız ve paydaşlarımızla gece gündüz çalışmaya, üretmeye devam etmekteyiz.

Başarılarımızda büyük rol oynayan değerli müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve bütün çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Alt Yapı, Üst Yapı İnşaat Uygulamaları

Ekolojik, akıllı ve sürdürülebilir şehirlerin altyapı, üstyapı inşaat uygulamalarının yapımı   A)    Mevcut yerleşim alanları dönüştürme ve rehabilitasyon uygulamaları  1.    Mevcut alt yapıların çevre kirliliğini önleme çalışmaları 2.    Yeşil alanların artırılması ve yayalaştırma çalışmaları 3.    Üst yapıların çevresel ve ekolojik yapılara dönüştürülmesi 4.    Motorsuz taşıt yolları ve daha az motorlu taşıt çalışmaları 5.    Evsel ve genel atıkların düzenli ve dönüştürülebilir hale getirilmesi B)    Şehir ekolojik çevre alt ve üst yapı proje uygulamalarının yapımı 1.    İnsan ve çevre sağlığı, insanların refahını artıracak uygulamalar  2.    Şehir yaşamı ile birlikte ziraat ve tarım uygulamaları 3.    Arazi kullanımı, yeşil alanlar, ulaşım/trafik ve alt yapı uygulamaları 4.    Şehir topluluklar arasında komşuluk ilişkilerini güçlendirici ve engelli şehir sakinlerinin kentin ortak mekânlarını daha çok kullanmalarını sağlayacak kentsel tasarım uygulamaları 5.    Şehrin kendi enerji kaynaklarını sağlayacak proje uygulamaları 6.    Şehir kullanım su kaynakları, arıtma ve tekrar kullanım proje uygulamaları  7.    Atıkların kaynağında ayrıştırma ve azaltılma proje uygulamaları 8.    Deprem ve diğer afet durumlarına hazır bir kentsel altyapı  

EKOLOJİK, AKILLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER

İletişim