EKOLOJİK, AKILLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER
Sürdürülebilir şehirlerde altyapı ve üstyapı inşaat uygulamarı, insan ve çevre sağlığını ön planda tutarak sosyal, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik sağlamak için tasarlanır.
1. İnsan ve Çevre Sağlığına Yönelik Uygulamalar
2. Şehir Yaşamı ile Birlikte Ziraat ve Tarım Uygulamaları
3. Arazi Kullanımı, Yeşil Alanlar, Ulaşım/Trafik ve Altyapı Uygulamaları
4. Şehrin Kendi Enerji Kaynaklarını Sağlayacak Proje Uygulamaları
5. Atıkların Kaynağında Ayrıştırma ve Azaltılma Proje Uygulamaları
6. Deprem ve Diğer Afet Durumlarına Hazır Bir Kentsel Altyapı
Bu projeler, sürdürülebilir bir şehir yaşamının temel yapı taşlarını oluşturur ve geleceğe dönük şehir planlamasında ekolojik, sosyal ve ekonomik dengeyi sağlar.
Dünya yüzeyinin farklı ısınması sonucu oluşan rüzgarların deniz yüzeyinde esmesi ile meydana gelen deniz dalgalarındaki gücün diğer yenilenebilir enerji kaynaklarındakinden daha kesif olduğu hesaplanmıştır. Her ne kadar bulunduğu yere göre değişse de ortalama günlük güneş enerjisi akışı metre kare başına 100 W’ dir. Güç kaynağının sonsuz ve bol olması, fosil yakıtlara bağımlılığı, küresel ısınmayı, asit yağmurlarını, her türlü kirliliği dolaylı olarak azaltması, iş sahası açması, elektrik şebekesinin olmadığı uzak alanlara elektrik sağlaması, deniz ortamında yapılacak diğer çalışmalarda potansiyel teknolojinin kullanımına olanak tanıması, tuzlu suyun tatlı suya çevrilip ihtiyaç bulunan bölgeye pompalanması, deniz dibi zenginliklerinin yüzeye pompalanması ve kıyıların korunması gibi alanlara yeni bir yaklaşım getirmektedir.